Jag är en naturkär fotograf och kreatör som älskar att fånga fina stunder med min kamera


Det är jag som är Linnea Lundkvist, jag är 37 år och kommer från en by som heter Jukkasjärvi, 20 mil norr om polcirkeln. Idag bor jag vid foten av fjället Låktatjåkka i Sveriges nordligaste fjällkedja.


Jag älskar snö, fotografering, snowboardåkning och att gå på tur med min hund Cuggu. Jag dricker mitt morgonkaffe utomhus varje dag, paddlar kajak och älskar att plocka svamp och bär. Jag inspireras av naturen och har stor respekt för den. Jag älskar att få följa dess skiftningar, från årstid till årstid och dag till dag...


Vad gör jag? Jag arbetar som fotograf och content creator i mitt egna företag.


Jag gör fotouppdrag, skapar innehåll för sociala kanaler och gör även grafiska uppdrag. Läs mer om vad du kan anlita mig för här: Boka mig!


Linnea Lundkvist fotograf


Jag har varit med i...

SVT Go'kväll


Jag var med i ett reportage om Polarnatten i Gokväll på SVT som sändes 16 februari 2023. Så roligt att Sveriges Television ville komma och hälsa på och höra om min kärlek till den mörkaste tiden på året. Polarnatten är inte totalt bäcksvart mörker som många verkar tro!


Klicka på bilden för att se reporaget som Per-Anders Fredriksson har gjort.


ELLE Sverige


Jag blev väldigt överraskad och glad när magasinet ELLE ville att jag skulle berätta om en dag i mitt liv. Hela reportaget finns att läsa i ELLE Sveriges aprilnummer 2022.


ELLE Sverige April 2022.

Utsedd till Kirunatidningens Kjell Törmä stipendiat 2021


“Linnea har många tusen följare på sociala medier, men vi tycker att hon förtjänar en ännu större och inte minst bredare publik. Även människor utanför de sociala medierna borde få se hennes bilder och filmer. Hennes hantverk är såväl mycket skickligt som hoppingivande. I sina skildringar av Kiruna kommuns natur, och kanske framför allt fjällvärlden, så kan hon säkert övertyga väldigt många människor om att våra trakter, under alla årstider och i alla väder, är den bästa platsen att leva sitt liv på.”


Tidningsföreningen i Kiruna - Kirunatidningen 31 augusti 2021

Kirunatidningens Kjell Törmä stipendiat 2021.

Nominerad till Heedmarks exponeringspris 2020


"En bild säger mer än 1000 ord. Och i Linnea Lundkvists bilder är budskapet lätt att ta till sig. Kirunas natur är ingen ouppnåelig fantasi - allt det sköna finns på riktigt, det är bara att ge sig ut och upptäcka! Linnea förenar sin kärlek till naturen med ett brett kunnande inom foto, form och innehåll.


I sitt instagramflöde fångar Linnea dagen och speglar naturen i alla dess skepnader. Hennes bilder och texter känns äkta och nära och får oss att längta ut på små och stora äventyr i våra närområden. Det är lätt att bli hemmablind för allt det vackra vi har omkring oss. Linneas stämningsfulla bilder påminner oss mjukt och ödmjukt om att Kiruna är unikt”


Utdrag ur motiveringen från Heedmark AB, 18 december 2020.


Swedish Lapland 2019


Film -och fotojobb med Swedish Lapland 2019, jag stod framför kameran istället för bakom det var mycket lärorikt och spännande. Kolla in deras Youtubekanal!
Fjälljournal 2019


Reportage i Fjälljournals sommarnummer 2019. Här finns det att läsa!Titta gärna in på min Instagram!